Snyggt klädd för söndagspromenaden

En av de mest typiska söndagsaktiviteterna är nog promenaden! Ensam, med barnen, sin käresta eller vännerna; söndagspromenaden är en riktig klassiker. Du kan göra mycket under dess gång: njuta av omgivningarna, lyssna på musik eller en bok, skvallra eller ha djupa, filosofiska diskussioner, fotografera och så vidare. Det är dessutom ett utomordentligt sätt att motionera på.

För att promenaden ska bli njutbar är det viktigt att du är varmt klädd. Det är också kul att vara fin och därför kan du kombinera de tu med snygga kläder och accessoarer från Hollies som till exempel härliga vinterjackor, eleganta handskar, halsdukar och mössor. Gör som italienarna när de går på sin passeggiata och välj en lång, mörk kappa som du kombinerar med en stor, grann scarf. Föredrar du en lite kokettare stil? En ljus vinterkappa med en matchande mössa är både vacker och underbart behaglig i vinterkylan.

Aktiviteter medan du går

För att söndagspromenaden ska bli extra rolig kan det vara smart att gå in för vissa aktiviteter under tiden. Bor du i storstad finns det ofta spännande guideböcker med promenader som är inriktade på saker som historia eller spöken, och bland Stockholms många söndagsaktiviteter ingår besök på Skansen eller sightseeing i Gamla stan. Befinner du dig i ett mindre samhälle brukar det finnas vackra vandringsleder av olika längd och svårighetsgrad, plus en underskön natur som är värd att fotografera och utforska.

Har du barn kan promenaden bli både kul och lärorik. Hitta på en lek, till exempel att räkna röda bilar eller hur många hundar ni stöter på. Läs på om en viss plats, ett monument eller ett träd och bege er i väg för att beskåda den. Det är också mycket nyttigt för dem att lägga ifrån sig skärmarna under några timmar och även om de kanske gnäller till en början brukar det bli roligt när promenaden väl kommer igång. Ska mobilerna absolut med kan du vända det till en fördel genom att leta fantasifigurer och ansikten i naturen som du och barnen kan fota och gå igenom när ni kommit hem. Med snygga pufferjackor och öronmuffar från UGG blir kidsen supertrendiga och kommer tycka att det är extra roligt att gå ut.

Det finns många hälsofördelar med att promenera och om du vill göra promenaden lite extra utmanande kan du lägga in små träningspass under gången. Varje gång du passerar ett träd gör du tio stående armhävningar och ser du en bänk gör du sittande benlyft för att få snygga magmuskler. Sätt på dig en varm vinterväst som ger dig ökad rörlighet och ge dig ut, det kommer att få dig att känna dig på topp!