Så gör du dig söndagsfin med mascara

Söndag är veckans mysigaste dag. Du har äntligen tid att göra saker som du inte hunnit med tidigare under veckan, exempelvis gå på dejt eller träffa släkten. Det är en perfekt dag att spendera lite mer tid framför spegeln och lära dig nya sminktekniker, exempelvis lära dig att applicera mascara på bästa sätt. Här hittar du de bästa tipsen hur du kan göra dig söndagsfin med mascara.

Välj en bra mascara

Ögonsminkningen är det som kan ta längst tid i sminkrutinen. Under den stressiga vardagen blir det ofta enkelt ögonsmink om ens något alls. På söndagen när du har mer tid kan du passa på att öva att lägga fina ögonskuggor och lära dig rätt teknik för att applicera mascara. Långa, flirtiga ögonfransar är något som de flesta eftersträvar med sin makeup och för det krävs det bra smink. Hos parfym.se kan du köpa en lyxiga mascara från välkända märken till ett bra pris. Här hittar du bland annat populära varumärken som Lancôme, Maybelline, L’Oréal, Clarins, Max Factor och Sensai. Du hittar även vattenfast mascara samt olika färger. Svart är den populäraste färgen till fransarna, men många gillar även brun och blå färg.

Lär dig appliceringstekniken

Mascaran är en av de absolut mest använda sminkprodukterna. Dina ögonfransar ser längre ut och det öppnar upp dina ögon. Oavsett om du vill få till en glammig partylook eller en naturlig vardagssminkning kan mascaran hjälpa dig. Se till att applicera på rena fransar för bästa resultat. Rör borsten sicksack, ungefär i en Z-rörelse, för att täcka fransarna med färg. Med en bra mascara behöver du inte applicera många lager, utan ett eller två lager räcker för att få fylliga fransar. Var noga med att inte applicera för mycket produkt på den nedre fransraden eftersom det ger ett trött intryck.

Välj rätt borste

Olika mascaraborstar ger olika effekt, så se till att välja rätt borste. En bred och stor borste, exempelvis Lancôme Hypnôse Mascara, ger mycket volym utan att ögonfransarna klumpar ihop sig. En smal borste, exempelvis L’Oréal Telescopic Carbon Black Mascara, ger naturlig separation och definition. Den smala borsten kommer lättare in i ögonvrån vilket ger ett mer intensivt och definierat intryck samt illusionen av längre fransar.