Bästa söndagsaktiviteterna i Stockholm

Brukar du också tycka att söndagar är lite extra svåra att planera. Man vill gärna vara hemma för att vila upp sig inför kommande arbetsvecka, men ändå är man uttråkad och vill inget hellre än att komma ut och hitta på något. Har man barn kanske det även känns lite extra viktigt att ta sig utanför dörren. Barn har mycket spring i benen och vill hellre vara ute och leka än att sitta hemma hela dagen. Vad ska man då hitta på och finns det aktiviteter som passar för både vuxna och barn? Naturligtvis! Stockholm har mängder med olika aktiviteter som du kan hitta på med dina barn, familj, partner, vänner eller till och med helt ensam.

Många religiösa personer ser söndagen som en vilodag. Det var på denna dag som Gud vilade efter att ha skapat världen under loppet av de resterande sex dagarna. Nuförtiden är det inte många som fortfarande ser söndagen som en vilodag, utan som vilken ledig dag som helst. Tittar man däremot på den kristna tron är det vanligt med gudstjänst på söndagar. Dock är det ytterst få församlingar som erbjuder andra ceremonier på just denna dag, t.ex. begravningar. Skulle du ha som önskemål att ha en begravning kan du vända dig till en professionell begravningsbyrå i Malmö som kan hjälpa dig att hitta en församling som kan uppfylla dina önskemål.

Aktiviteter i Stockholm

Nog om begravningar och betydelsen av söndagar. Nu är det roliga aktiviteter som vi ska fokusera på! Här nedan har vi listat några riktigt skojiga alternativ som du kan ta med dig till nästa veckas söndag. Vissa aktiviteter är naturligtvis anpassade efter säsong, t.ex. skridskoåkning.

  • Skridskoåkning på Skansen – cirka 150 kronor per person
  • Paddla kajak och njut av öppet vatten – priset varierar beroende på företag
  • Bege dig ut i Roslagens skärgård och testa på Stand up Paddle
  • Gröna lund erbjuder inte bara tivoli och sockervadd, här finns även konserter och evenemang
  • Hoppa loss i Bounce – Sveriges största trampolinpark för både vuxna och barn
  • Åk go cart
  • Bowling är en utmärkt aktivitet för stora och små
  • Åk luftballong – för den som inte är höjdrädd

Naturligtvis finns det många fler aktiviteter än de som är ovan nämnda. Man kan t.ex. gå på bio, besöka en simhall, åka till Flottsbro och bege sig upp i backen eller ner i badet. Stockholm är en stor stad där det alltid finns något att göra. Vill man inte lägga ut för mycket pengar kan man ta sig en promenad genom Gamla Stan och titta på alla vackra och gamla byggnader. Under julen är det extra mysigt att gå här. De trånga gatorna är fyllda till bredden av julpynt, lampor, tända ljus och mycket mer.