Veckans bästa dag

Söndagar är ju bara så himla bra. En helt ledig dag där du på egen hand, tillsammans med kompisar eller med familjen kan hitta på något riktigt kul. Det låter så väldigt härligt och det är det ju. Långt bort från arbetslivets krav. Ingen chef som flåsar en i nacken. Inga kunder som ringer obönhörligt för att leveransen inte kommit fram i tid. Inga lönesamtal. Bara ren och fin ledighet. Det är svårslaget. Bara få sitta och lösa korsord hela dagen. Eller varför inte den relativa nykomlingen sudoku.

Denna frihet har dock sitt pris. Det gäller att man kommer på något roligt att göra. När det finns så mycket att välja mellan är det lätt att man blir lite paralyserad i sitt beslutsfattande. Man vill ju inte gärna sitta där som en grönsak och inte veta vad man ska välja att göra. Det gäller att komma igång och komma iväg.

Det ska du få hjälp med här. Strax kommer du veta precis vad du eller ni ska hitta på. Om bara några minuter är du i full gång och på väg ut på nya äventyr. Som tur är finns det många sätt att få idéer. Att du besöker denna webbsida och läser denna text tyder på att du redan är på god väg. Internet bjuder ju på en nästintill obegränsad mängd idéer, förutsatt att man lärt sig sålla ordentligt. Ett effektivt sätt att hämta inspiration är att lära sig om hur andra spenderar sina söndagar.

Det gäller att få bort alla orosmoment som kan störa ens lediga tid. Kanske har du svårt att finansiera din företagsverksamhet och därför känner dig stressad och inte riktigt förtjänt av din fritid och lediga söndag. Om så är fallet kan det vara värt att stabilisera verksamheten med ett företagslån från Capcito för att du ska kunna fokusera på annat. Din lediga tid är lika viktig som din arbetstid. Den ena kan inte existera utan den andra. Det gäller att hitta exakt rätt balans så att man kan leva så hälsosamt som möjligt.

Med det ovanstående överstökat gäller det nu att välja bästa möjliga aktivitet för denna din ledigaste av dagar. En beprövad metod för att komma på något är att helt enkelt se tillbaka till tidigare söndagar i ens liv och försöka komma underfund med vilka som var mest lyckade. Därefter gäller det bara att försöka återskapa dessa tillfällen bäst det går. Man får försöka komma ihåg vad man gjorde och vilka man var med, vilket sinnestillstånd man var i och så vidare.

Men det kan också vara värt det att pröva något helt nytt. Kanske kommer något oväntat visa sig vara den perfekta söndagsaktiviteten för just dig eller er. Om ni inte prövar kommer ni aldrig få veta. Så vad väntar ni på? Iväg ut på söndagsäventyr med er.