Tänk nytt kring din arbetsplats

Många företag satsar idag på att förnya och tänka nytt kring kontorsmiljö, detta är ett sätt att optimera för de anställda och hitta nya, smarta sätt att jobba på. Det kan handla om höj och sänkbara bord eller väldigt ergonomiska stolar. I och med att vi sitter mer och mer, under längre perioder så kräver även våra kroppar att vi har rätt lösningar till hands. Om man ignorerar ergonomi på en arbetsplats kommer det inte att dröja länge innan sjukskrivningar och liknande börjar dyka upp, därför är det smart att vara proaktiv och hitta lösningar som förebygger skador hos de anställda eller hos dig själv, för den delen.

Stolarna

Det finns stundtals med olika kontorsstolar att välja på idag, och många nätbutiker har gått hårt ut för att bredda sortimenten och erbjuda specifika stolar för olika ändamål. De allra vanligaste är en ergonomisk kontorsstol som blir allt vanligare på de svenska kontoren. Trenden har spritt sig och folk har börjat förstå värdet i en stol som tänker på användarens hälsa. Man kan även se en kraftig prissänkning på den här typen av stolar i och med att fler har valt att börja sälja dem då de ökar i populäritet. Därför är detta ett utmärkt val för att att tänka nytt kring din arbetsplats.

Digitalisering

En arbetsplats går att förbättra och effektivares på många olika sätt, men det är få alternativ som är så anmärkningsvärt bra som att digitalisera dokument, arbetssätt osv. Detta leder ofta till att man gynnar miljön och skapar en bättre struktur inom företaget. Det är även kopplat till den första punkten vi tog upp med ergonomi då digitalisering även innebär datorskärmarna som vi dagligen sitter framför och som ögonen ständigt får dras med. Det vore dumt att tro att skärmarna och de ljus de för från sig inte har någon påverkan på våra ögon. Därför är det en utmärkt ide att digitalisera på det här sättet genom att byta ut datorskärmar till de som är mer skonsamma mot personalens ögon eller dina egna för den delen. De stora skärmtillverkarna som Dell och Toshiba har satsat hårt på att ta fram den här sortens skärmar. Ett annat alternativ kan vara att bruka terminalglasögon, fast då faller vi direkt ifrån själva digitalisering.

Detta var ett par punkter och exempel på hur du kan tänka nytt på kontoret och din arbetsplats. Det finns så klart ett oändligt antal andra sätt att göra på, men de här två kommer du komma långt med och resultatet vara tydligt.