Safari goers watching elephants on the Serengeti Plain in Tanzania

Safari goers watching elephants on the Serengeti Plain in Tanzania

Upplevelser är något som vi minns länge. Det kan vara ett äventyr som du kanske har planerat under en lång period och sedan genomfört., eller en spontan händelse i vardagen som visade sig bli en riktig upplevelse. När vi gör saker tillsammans med släkt och vänner blir det mer speciellt. Vad för slags upplevelser kan de olika generationerna i en släkt uppleva tillsammans? Läs vidare för att få lite tips!

Safari är roligt för alla
Genom att åka och kolla på vilda djur kan vi känna oss närmare naturen. Att åka på en safari är en spännande och minnesvärd upplevelse för både gammal och ung. På grund av att besökarna oftast sitter i bilar som kör omkring i området med de vilda djuren krävs det inte någon särskild fysik. Det gör det till en bra aktivitet även för de som är lite äldre.

Du kan välja att åka på en exotiskt safari eller hålla dig till våra nordiska djur. För den exotiska safarin behöver du åka till de länder där djuren finns, t.e.x. Kenya, som är ett mycket populärt resmål för safari. Att få se elefanter och lejon hör till något som många människor drömmer om. Att sedan få göra det ihop med sina äldre släktingar är ett äventyr som få glömmer.nyati-safari-til-sicksunday

Aktiviteter under vatten
En annan spännande upplevelse som också passar många olika åldrar är snorkling samt dykning. Du kan välja att resa till platser med vacker undervattensfauna – det finns bokstavlig talat en hel uppsjö! Att lära sig snorkla är lätt och du kan få se många koraller samt spännande fiskar. För de lite äldre är det ofta en spännande aktivitet som inte kräver allt för mycket fysisk styrka. När det kommer till dykning kanske det mer är de yngre som väljer att göra det, medan de äldre slappnar av på stranden. Boka din resa här om du vill gå på safari och slappa på stranden, det finns definitivt något för alla åldrar på en sådan resa.

En fin gåva
Upplevelser är en fin gåva att ge, inte minst till en äldre släkting som kanske behöver något att se fram emot på ålderns höst. Genom att boka in er på en resa samt olika aktiviteter stärker ni bandet mellan er. Många människor har särskilda upplevelser som de drömmer om att genomföra. Safari och dykning brukar ligga högt på den listan. Om du ska välja en upplevelse som present, tänk på vad personen som ska få gåvan föredrar. Hör dig för ifall det är något speciellt som personen tycker om, eller alltid har velat göra. Självklart kan du inte köpa en dykresa åt någon som är rädd för vatten. Då kanske safari passar bättre. Eller är det till dig själv du vill ge en häftig upplevelse? Varför inte utmana dig själv och prova på någonting nytt under semestern?