Shopping

En klassisk söndagsaktivitet är att ge sig ut på stan för en shoppingrunda. Shopping är dock en aktivitet som lätt kan få negativa konsekvenser om man inte håller det under kontroll, som en tom plånbok och en översvämmad garderob full med kläder man inte använder. Därför kan det vara bra att ha dessa tips i åtanke innan man går hemifrån.

En av de första sakerna du kan göra är att gå igenom din egen garderob och det du redan har innan du köper nytt. Du kan upptäcka saker du hade glömt fanns där, och inse att du kanske inte behöver shoppa mer kläder. Du kanske också inser att du har många plagg som du aldrig använder, och som du skulle kunna göra dig av med. En bra metod för att kontrollera hur mycket kläder som hamnar i garderoben är ”en in – två ut”, det vill säga att för varje nytt plagg man köper måste man göra sig av med två gamla. I samband med att du går igenom din garderob kan du skriva en inköpslista på det du verkligen behöver köpa, och på det som skulle vara roligt att köpa – om du har råd.

När du väl är ute och shoppar kan det vara bra att ha i åtanke att du inte nödvändigtvis måste köpa billiga plagg för att det ska vara värt pengarna. Om du köper en dyr skinnjacka, som du sedan använder nästan varje dag i flera år, har du ändå fått valuta för pengarna.fashion-1031469_960_720

Experterna tipsar om att man bör shoppa ensam om man vill vara säker på att handla rätt plagg, eftersom man måste koncentra sig på sig själv för detta, och inte kan agera smakråd åt andra på samma gång. Även om det visserligen är skönt att shoppa på egen hand, kan nog de flesta hålla med om att shopping är en aktivitet som är roligare om man gör det tillsammans med en vän. En shoppinghelg är ett perfekt sätt att återknyta kontakten med en vän som bor långt bort, och som man kanske inte har sett på länge, eftersom man får gott om tid att prata medan man vandrar mellan butiker. När man har långväga besök som ska övernatta kan det vara smidigt att ha en bäddsoffa hemma, som man enkelt kan förvandla till en sovplats när det är dags att säga god natt. Du hittar ett stort utbud av bäddsoffor i olika stilar på Furniturebox.se.