Saker att göra en söndag

Söndagar ska vara lata dagar. I veckorna jobbar man eller går i skolan, på lördagar städar man och lagar god middag. Men söndagarna är helt vigda åt att ta igen sig. Det står till och med i Bibeln, så det är en mycket bra sak att ta fasta på oavsett om du är religiös eller inte. Vad är då lagom aktiviteter att göra en söndag?

1. Spela datorspel

Är det söndag har du rätt att inte göra något vettigt om du inte vill. Beställ mat med hemkörning. Slöa hela dagen. Spela igenom de där datorspelen du inte hinner med annars. Men bara för att du är ledig ska du inte slarva med ergonomin. Se till att du har ett bra laptopbord samt en mus som inte skadar dina tummar.

2. Gå på museum eller bio

Kulturaktiviteter är bra söndagsaktiviteter. Särskilt sådan kultur som du inte behöver engagera dig så mycket i utan bara titta på. En bra film eller någon intressant utställning är en perfekt grej att göra när man inte vill ta ut sig för mycket.

3. Ta en promenad

En promenad känns som träning. Men om du nöjer dig med att flanera istället för att ta en powerwalk så behöver du inte ens bli svettig. Duscha kan du göra på måndag morgon.

4. Umgås med din partner

Söndagar är perfekta för att stanna i sängen hela dagen. Om du har en partner så blir det extra bra om ni kan göra det tillsammans. Skicka ut ungarna om ni har några (de behöver röra sig alla dagar i veckan) och passa på att njuta ostört av varandras sällskap.