Padla kajak

I takt med att friluftstrenden har spridit sig har också antalet kajakuthyrningar ökat både i Stockholm och ute i landet. Det är en rolig aktivitet där du både får lugnet och närheten till naturen men samtidigt är fysiskt aktiv och får viss träning. Du kan hyra bara några timmar för att ta en tur inne i stan eller åka ut i t ex Stockholms skärgård och hyra en kajak redan ute på plats. Då kan du njuta av skärgårdsmiljö direkt när du sätter dig i kajaken. Blir du biten kan du sedan planera en lite längre tur med övernattning i tält.

Närheten till naturen

Kayak_and_sea_ottersKajakpaddling är ett utmärkt sätt att komma nära naturen. Att paddla i olika typer av vatten ger något olika upplevelse. Paddlar du i skärgården eller större sjöar blir navigation en del i upplevelsen och på många ställen får du låna karta och kompass när du hyr. Du sitter praktiskt taget i vattnet och kan glida nära kobbar och titta på sjöfåglar. Väljer du att paddla i någon av de många större eller mindre vattendrag som binder ihop sjöar så är det mer skogslik natur nära vattnet. Tips om natursköna Åar / Älvar att padla längs? – Forum – Utsidan. När du ska planera en längre paddling på flera dagar så är det bra att ha lite vana av att paddla i olika vatten först. En fördel med att förflytta dig i kajak när du är på din friluftssemester är att du kan ha med dig mycket packning när du är ute utan att behöva bära den själv. Tält, mat och ombyten ryms lätt i packluckorna som finns fram och bak på kajaken.

Hitta gömda pärlor

Kajakpaddling är en växande aktivitet och det är inte konstigt med alla de trivsamma fördelar som kommer med detta sätt att vistas i naturen. För de som gillar att vara på vattnet så är det det mest ekonomiska alternativet och samtidigt det som har minst påverkan på miljön. Du tar dig fram med handkraft och lever nära naturen och kan njuta av den från första bänkrad samtidigt som du glider fram i vattnet. När det sedan är dags att avnjuta matsäcken så kan du ta dig in i grunda vikar och lägga till där större båtar aldrig skulle ha kunnat och kan på så sätt hitta gömda pärlor som bara går att komma till i kajak. För den som har några oplanerade dagar kvar på semestern så är kajakpaddling ett hett tips. Det lättaste är hitta ett kajakuthyrare som ligger i ett område som ser fint ut att paddla i. Då slipper du onödig transportsträcka innan du kommer till de fina platser du vill besöka. Packa några goda smörgåsar och glöm inte termosen.