Festligheter på en söndag

Söndagen har under många år varit känd som en vilodag, men det är dags att ändra på det. Tänk efter, vore det egentligen inte perfekt att anordna festligheter på söndagar istället för fredagar och lördagar? Då har ju ändå folk redan bokat in saker. Söndagar däremot kan man ses tidigt, hålla igång några timmar, och sedan gå hem för att vila de sista timmarna av helgen. Att man samlar energi av att inte göra något är väldigt introvert, och faktum är att många är ju mer extroverta och får energi av att vara bland folk och göra saker som de finner roliga, underhållande eller utmanande. Dessutom behöver man ju inte blanda in alkohol bara för att det är ”fest”. På söndagar kan man istället fokusera på maten och desserterna. I följande inlägg kommer några exempel som kan fungera som inspirationskällor för den som vill arrangera något festligt de kommande söndagarna. Självklart är det endast fantasin som sätter gränserna.

Kalas för något av barnen

Att fira barnen är såklart alltid kul, men det kan krocka med middagsbjudningar och annat som ofta är inbokat för fredagar och lördagar. Därför fungerar det perfekt med att ha ett kalas på en söndag. Då ser man även till att det inte kan hålla på hur länge som helst, utan framåt eftermiddagen kommer föräldrarna vilja åka hem och vila med sina barn. Och den som arrangerar kalaset kan i lugn och ro spendera resten av dagen med att koppla av medan barnen är trötta och leker med sina nya leksaker.

Maskerad med tema

En annan sak som man kan göra på söndagar är att man styr upp en maskerad. Det finns många olika teman man kan välja bland och i listan här nedanför finner du några exempel:

När det kommer till att hitta kläder till maskeraden så finns det många roliga alternativ på partykungen.se och det finns för olika tillfällen. Självklart finns det många roliga plagg för den som söker något trevligt inför julfesterna som kommer i december.

Vinprovning

Om man vill arrangera en festlighet som passar de vuxna en söndag så är vinprovning väldigt populärt. Det här är något som man antingen kan arrangera själv om man har tid och energi för att planera. Alternativt kan man anlita en expert som kommer hem och kör en genomgång. Det här handlar så klart om storleken på plånboken och vad man känner att en vinprovning är värd. Har man koll på viner så vore det självklart roligare att få hem en expert. Men om man egentligen inte har så bra koll så kanske man inte heller behöver lägga större summor på att prova annorlunda viner som man aldrig hört talas om tidigare.