Dags för en utflykt

Att spendera tid i naturen är avkopplande och kan skänka ro till både kropp och själ. På grund av att fler och fler har arbeten som sker inomhus, samt är ganska stillasittande, är det viktigt att vi tar oss tid att komma ut med jämna mellanrum. Texten som följer vill inspirera och ge idéer till utflykter.

Upplev strandens lugn
En dag på stranden är det många som drömmer om när de tänker på utflykter. Det är rogivande med havets brus och vågornas kluckande. Självklart är det mest aktuellt att åka till stranden på sommaren men det finns även mycket att uppleva under de andra årstiderna. En höstpromenad längs stranden där du plockar snäckskal, sjöglas och spanar efter flyttfåglar är inspirerande och skänker lugn.

Genom havsluften får vi även mer energi och känner oss piggare. Det är väldigt speciellt att se alla färger som speglas över vattenytan vid solnedgången. Färgerna är allra starkast under hösten och vintern. Ta med dig kameran och ta några fina bilder. Bor du inte i närheten av havet, sök dig till en sjö eller planera in en picknick i ett naturskönt område.

Friends Dining Outdoor Nature Garden Concept

Picknick i naturen
Hembakat bröd med pålägg. Eller väl utvalda delikatesser. Få saker smakar så gott som en medhavd picknick som man avnjuter i naturen. En termos med kaffe eller varm choklad är ett måste. Hitta en skogsstubbe och fika tillsammans med träden och djuren i skogen. Njut av lugnet. På sommaren kan du ta med dig din picknick till stranden. Varför inte planera in en knytkalas-picknick tillsammans med några vänner? Alla tar med sig mat eller dricka och delar med varandra. Med lite smart teknologi kan ni även spela musik som skänker ännu mer nöje. Hos Jabra.se hittar du de bästa ljudlösningarna för din utflykt. Glöm inte att packa ner filtar, bestick och tallrikar!

Utflykt i ditt lokala område
Vissa människor föredrar utflykter till havet, andra till skogens lugn. Vi är lyckligt lottade i Sverige på grund av att vi har mycket och varierande natur. Det finns verkligen något för alla att välja på. Genom att planera in utflykter under året kan du få se mycket av vår fina nordiska natur. Att vistas i naturen ger ro i själen och tillför frisk luft som är bra för din hälsa. Du behöver inte åka långt för att hitta fina utflyktsplatser. Kolla på en karta över ditt område för att se om du hittar några fina naturområden. Kommunen brukar vara bra på att lista områden som är av särskilt intresse. Genom att besöka din kommuns hemsida, eller kontakta dem direkt, kan du t.e.x. få reda på om ni har några naturskyddade områden där du bor. Ofta är det väldigt bra utflyktsmål.