Overhead View Of Busy Museum Interior With Visitors

Overhead View Of Busy Museum Interior With Visitors

Att besöka museer på semestern är något som väldigt många gör. Det är ett trevligt tidsfördriv och man får en inblick i historien. Dessutom kan man lära sig mer om landet man besöker och dess kultur. Bestämmer man sig för att besöka ett museum är det vissa saker man måste förhålla sig till, såsom inget spring och skrik i lokalerna, inga kameror och ingen mat. På ett museum måste man respektera verken som finns utställda där. Detta är något som de allra flesta är medvetna om och respekterar. Tyvärr finns det däremot de som inte tar hänsyn till dessa regler.

Staty förstörd av turist i Brasilien

En turist förstörde antik staty i Lissabon, Portugal, tidigare i år rapporterar dagensps.se. Det var när turisten, som kommer från Brasilien, försökte ta en selfie med statyn Saint Michael på National Museum of Ancient Art, som den gick i kras. Museets personal lade då ut en bild på Facebook med den krossade statyn, som skapades på 1700 talet, och meddelade att den är bortom all räddning. Myndigheterna i Portugal utreder händelsen, som sannolikt kommer att sluta med stora summor i böter för turisten. Händelser som den här är tyvärr ganska vanliga, och museerna blir lidande då sakerna som är utställda på museer inte bara är värda mycket i pengar, men också har ett stort antikt värde.

Museer i Sverige

Att besöka museer på hemmaplan kan även det vara mycket kul och lärorikt. Bara i Stockholm finns det ca 70 museum. Det mest populära är ju förstås Skansen, som är ett utomhus museum. Populärt bland både svenskar och turister med över 1 miljon besökare varje år är det ett älskat landmärke. Då det finns både djur, natur och hus med anor hundratals år tillbaka i tiden tillhandahåller museet sevärdheter för alla åldrar. Sverige är ett land med lång historia och kultur, vilket syns på museum runt om i landet. Många museer är det även fritt inträde på, så att ta en söndagstur till ett museum är ett roligt och mysigt sätt att spendera sin tid.