4 sätt att spara pengar när du shoppar på nätet

När våren och sommaren inte skiner med något annat än sin frånvaro kan det vara skönt med en ledig dag bakom datorskärmen för att shoppa loss. Och varför inte göra det till en liten utmaning att hitta nätets bästa kampanjer och erbjudanden när du ändå är i farten?

 

Det finns mängder med saker du kan göra för att få ut det mesta av din shopping online. Webbshopparna, oavsett kategori, tävlar med varandra om att erbjuda kunderna de bästa rabatterna, men förutom att hålla utkik efter nätets bästa rabatter på sidor som Coupii, finns det en rad tips som gör att du kan spara mer. Nedan presenteras de 4 bästa råden:

 

1. Överlista dynamiska prisfällor

 

Har du planerat att boka en flygbiljett till ditt nästa äventyr och tjuvkikat på priserna i förväg någon gång? Då har du säkert märkt att du kan komma tillbaka till ett mycket högre pris dagen därpå. Detta är ett fult knep som återförsäljare använder för att få dig att tro att priset kommer att stiga ännu mer om du inte slår till nu! Ringer du dock en kompis och ber denne leta upp samma resa får han eller hon förmodligen ett lägre pris.

 

Men misströsta inte, du behöver inte be någon annan boka. Följ bara nedan steg så ska du se att priserna återgår eller kanske till och med blir ännu lägre än förut:

  • Logga ut från alla dina konton, såsom e-post, sociala medier med mera.
  • Rensa din webbhistorik och särskilt dina cookies.
  • Växla till ett inkognitofönster och sök på resan där.
  • Testa att ändra IP-adress (till exempel via tillägget Hola i Google Chrome eller via VPN) så att det ser ut som om du surfar från ett annat land (förslagsvis ett land med lägre priser än Sverige).

    Hos L’EASY kan du låna upp till 50 000 kronor med bra villkor för att betala nästa äventyr.

 

2. Använd flera kuponger och använd dem rätt

 

Har du en rabattkupong som ger 25 procent i rabatt och ännu en som ger 150 kronor? Se då till att skriva in kupongkoderna i rätt ordning med procentrabatten först och belopprabatten sist för att priset ska gå ner så mycket som möjligt.

 

3. Städa bland dina mejl

 

Ett bra sätt att få ta del av de bästa erbjudandena från dina favoritbutiker på nätet är att registrera dig på nyhetsbrev och rabattkupongsajter, såsom Coupii. Men det är lätt att få en känsla av att man blir spammad av alla erbjudanden som fyller mejlboxen. Här kan en tjänst som Unroll.me hjälpa till. Tjänsten städar din inkorg och skickar dig ett mejl per dag med en summering av de erbjudande du fått från dina utvalda prenumerationer.

 

4. Utnyttja prisjämförelsesajter och rabattkuponger

 

Ska du köpa något särskilt? Oavsett om det gäller hemelektronik, resor eller ett par märkesskor är prisjämförelsesajter en ypperlig källa till det bästa priset. Ta för vana att alltid söka efter nätets bästa pris på en vara och dessutom om det finns några rabatter eller kuponger som kan hjälpa till. Fenomenet extreme couponing håller på att växa sig stort även nätet och för den som är villig att lägga ner tid finns det ofattbart mycket pengar att spara!